De heilige koe

de_heilige_koeDe dode koe van ouderling Khumalo heeft nog een staartje dat te mooi is om niet met iedereen te delen. Toen mensen in Nederland van de tegenspoed van de Khumalo’s hoorden, boden er een aantal spontaan hulp aan: kunnen we geen nieuwe koe voor hem kopen? Wat kost zoiets?

Vandaag spreek ik met Khumalo en vertel hem van de reacties. Hij begint te lachen, maar ook een beetje verlegen te draaien.

“Mfundisi, weet je, die koe wilde ik zelf verkopen. Later dit jaar wanneer de koe flink gegroeid zou zijn door het zomergras. De opbrengst wilde ik aan de kerk geven voor aanbetaling voor een evangelisatietent. Wat er dan nog ontbrak zouden mijn gemeenteleden bijleggen. We zijn momenteel bezig in Nqutu en Babanango. De plekken waar we diensten houden raken te klein, er is een (grote) tent nodig om het Evangelie verder te brengen.”

Ik kijk mijn broeder bewonderend en beschaamd aan. Heb ik ooit een dubbel maandsalaris als gift aan de kerk gegeven?

Twee heilige koeien helpen het evangelie verder

De koe was dus een evangelisatie-middel, een heilige koe om zo te zeggen! Zouden de mensen in Nederland het zien zitten om twee heilige koeien te sponsoren? Daar kan Khumalo met zijn gemeente dan de evangelisatietent voor kopen!

Uw bijdrage kunt u overmaken op de bankrekening van de NGZN (dat scheelt u transferkosten, én de NGZN is ANBI-erkend, uw gift is dus aftrekbaar van de belasting):

NL56 INGB 0000 5510 39 onder vermelding van ‘heilige koe’.

Eén koe kost plm 500,00 Euro. Een evangelisatietent = 2 koeien = 1000 Euro.

Ik zal u later op de hoogte stellen hoeveel we hebben kunnen inzamelen. En wanneer de tent er is, stuur ik u ook graag een fotootje bij de ingebruikneming.

Het adres voor Aleck Khumalo en Clement Ndlovu is voor beiden hetzelfde:

Postbox 2169
Nqutu
3135
South Africa

Hartelijk dank namens de familie Khumalo en hun gemeente!

Tjeerd Baron

Over Tjeerd Baron

Ds. Tjeerd Baron is uitgezonden als zendeling in het Nqutu-district.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.